В Україні повертається техогляд. Але проходити його будуть не всі

Стати учасником

11.06.2021

Скасований у 2011 році обов’язковий техогляд повертається. Відбудеться це в 2022 році.

Міністерство інфраструктури дало роз’яснення з приводу законопроекту, який поверне обов’язковий технічний огляд усіх категорій транспортних засобів. Правда, з деякими поправками, які вводяться, в першу чергу, для запобігання корупції.

Так, нові транспортні засоби, які вперше ставляться на облік, не будуть проходити технічний огляд. Він буде обов’язковий пізніше, а саме:

Легкові та вантажні некомерційні транспортні засоби свій перший техогляд будуть проходити тільки через 4 роки з моменту першої постановки на облік;

Інші транспортні засоби (автобуси і інші транспортні засоби, що здійснюють комерційні перевезення) зобов’язані будуть проходити технічний контроль через рік або два, після першої постановки на облік.

Транспортні засоби, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів свій перших техогляд будуть проходити через 6 місяців з моменту першої постановки на облік.

У Міністерстві відзначили, що новий порядок буде чітко визначати проведення технічного огляду всіх транспортних засобів. При цьому наголошується, що окремих вимог про техогляд транспортних засобів з іноземною реєстрацією не буде.