Правила розмитнення «евроблях» знову зміняться?

Стати учасником

31.05.2021

У Верховну Раду внесли черговий законопроект, що стосується розмитнення автомобілів з європейської реєстрацією

Народний депутат України Євген Брагар повідомив про те, що у Верховній Раді зареєстрували черговий законопроект щодо розмитнення «евробях», які в 2021 році здійснювали «перезаїзд».

Завданням цього законопроекту є надати можливість розмитнити автомобілі, які завозяться на територію України фізичними особами для особистого використання. Але стосується це лише тих авто, які повторно перетинали кордон (робили «перезаїзд») в 2021 році.

Якщо законопроект буде схвалений, автомобілі, які були повторно ввезені на митну територію України фізичною особою до 30 квітня 2021 року, можна буде розмитнити за пільговим тарифом.

Нагадаємо, що в червні вступають у силу пільгові правила митного очищення «евроблях», які були ввезені в Україну до 2021 року. Пільгова розмитнення не має на увазі «прописку» машини в Україні за копійки. Автовласникам, які хочуть скористатися знижкою, все одно доведеться заплатити в бюджет 8500 гривень — так званий, добровільний внесок. Після цього митники будуть розраховувати суму, по якій автомобіль можна буде узаконити на території України, згідно з прописаною формулою.