Україна — найдоступніша країна для автомобільних подорожей

Стати учасником

08.06.2021

Україну визнали найбільш доступною країною Європи для автомобільних подорожей. У процесі дослідження, яке проводив сайт Momondo, було відібрано 17 різних чинників, починаючи від погоди і трафіку, закінчуючи доступністю оренди авто.

У рейтингу брали участь 31 європейська держава. Країни оцінювали за шістьма основними критеріями: погода, інфраструктура та безпека, ціни, навколишнє середовище та трафік, пам’ятки та природа.

Так, Україна отримала першість як країна з найдоступнішими цінами на паливо, їжу, житло і парковку. У цій же категорії за Україною розташувалися Литва, Росія, Польща та Румунія. Одночасно, наша країна отримала найвищий показник завантаженості доріг — 44%. Найменш завантажені дороги у Португалії та Словенії — 17%.

Ще одна «перемога» зі знаком мінус — якість доріг. У цьому плані у нас найгірші дороги в Європі з показником 2,4 бала. Для порівняння, Швейцарія за цим фактором отримала 6,3 бали, при максимально можливому — 7.

В цілому, найкращою країною для автомобільних подорожей визнали Португалію. Ця країна отримала високі оцінки за якість дорожнього покриття, краси природи, кількості пам’яток, а також за доступність оренди авто і практично відсутності пробок на дорогах.

Друге місце дісталося Іспанії. На третій позицій розташувався Люксембург. Країна володіє дивовижною природою і величезною кількістю пам’яток. Також в цій державі порівняно доступна оренда автомобілів, не найвищі ціни на житло та паливо, і безкоштовні дороги.