Електромобільні компанії готуються перенести виробництво в Україні

Стати учасником

12.07.2021

Європейські компанії в сфері електромобільного транспорту збираються відкрити виробничі підприємства на території України.

Цього варто очікувати вже в 2021-2022 роках, повідомив віце-президент українського підрозділу Європейської електромобільної асоціації (AVERE) Владислав Притоманов.

Він пояснив, що «AVERE Україна» вже веде переговори з «декількома десятками європейських компаній«, які зацікавлені в перенесенні свого виробництва в Україну з Європи або Китаю (де проводиться більшість комплектуючих і деталей для електромобілів і електромобільної інфраструктури). За словами Притоманова, зацікавлені вони в цьому з кількох причин.

«Ми — ближче, у нас вільна зона торгівлі, а вартість робочої сили і ресурсів або така ж, або навіть нижче, ніж в Китаї» , — пояснив Притоманова.

Він також зазначив, що українська держава зараз сприяє тому, щоб електромобільні компанії з Європи вибудовували виробництво в партнерстві з українськими підприємствами.

Як пояснив Притоманов, називати конкретні компанії він не може через договір про нерозголошення (NDA). Але він додав, що активний переговорний процес з європейськими партнерами почався в цьому році, після завершення активної фази карантину.

«Думаю, що до кінця цього року або в наступному варто очікувати появи в Україні відомих в Європі брендів, що займаються як електромобільної інфраструктурою, так і виробництвом електромобільного транспорту», — анонсував віце-президент «AVERE Україна».